zaterdag 15 juni 2013

En de telling doet het!Rolf in actie
Terwijl Rolf zich druk maakte om het telsysteem in orde te maken, zat ondergetekende met Ivan en zijn vader om tafel.
Ik vind het best moeilijk om goed advies te geven aan iemand die graag een eigen auto wil voor de Classic-cup. Dus het is beter dat je laat zien wat de mogelijkheden zijn en wat het kan kosten.
Eerste keuze zou een dikke Amerikaan voor de "Touring klasse" zijn. Ik geef toe zeer aantrekkelijk, ik heb hem maar even naar een eerdere blog verwezen over de kosten van mijn Camaro. Ook de "Standaard klasse" is ter sprake geweest. Hier speelt eigenlijk het zelfde verhaal. Je koopt een auto en dan gooi je er nog een flink bedrag er tegen aan. Voor beide opties is moet je handig zijn en dan nog is het geheel naar de zin rijden niet gegarandeerd.
Eerste auto van Ivan
Ivan had al een paar keer met mijn "Slot-it Ford MK2" gereden en was daar zeer tevreden over.
Hij had al op internet enige opties gezien en kwam uit op de eerste "rode Ford GT40 van Slot-it".
Om de auto te laten zien heb ik een zelfde auto nog volledig in seal van John mee geregen en te koop aangeboden. Na uitleg en laten zien wat ik met mijn auto heb gedaan was de keuze gauw gemaakt. Gewoon een goede "Slot-it uit de Modified klasse" past beter in het budget van deze jongen. Nu nog een goede regelaar en langzaam een racekoffer met basic gereedschap opbouwen.
Onder tussen hebben Rolf en andere clubleden niet stilgezeten. Eindelijk heeft Src Zuidwending een goed werkend telsysteem. De software en hardware van RZ Cockpit doet het. Goed zo Rolf. Nu word het nog leuker.
En de telling doet het
Een mooie gelegenheid om ook de nieuwe aanwinst van Ivan uit te proberen. Gelijk aan het eind van zijn eerste ronde heeft de auto al kennis gemaakt met de vloer. Oeps dat was even schrikken voor Ivan en zijn Pa. Gelukkig geen schade. Terwijl iedereen zonder magneet in de auto tijden neerzet van rond de 8,2 seconden wist Ivan met zijn magneet Ford een tijd neer te zetten van 6,6 seconden. Met het tapen van de banden hield Ivan zijn auto iets te ver achterover en bleven zijn uitlaten achter op de tape. Tja ik kan er wel om lachen, als dat alles is! Een volgende keer gaan we de auto goed afstellen en de magneet eruit halen. Dan mag hij het wat rustiger aan doen.

2 opmerkingen:

  1. En nu dan maar een wedstrijdprogramma t.b.v. het clubkampioenschap van SRC Zuidwending opzetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zijn we al druk mee bezig john, a.s. woensdag gaan we eerst de baan verder afmaken zodat de auto's niet meer op de grond stuiteren. En alle losse eindjes aan elkaar knopen, kunnen we daarna de baan nog gaan opleuken...... eindelijk is het einde inzicht en kunnen we lekker racen....

    groet
    Geert

    BeantwoordenVerwijderen