dinsdag 4 juni 2013

Sixpack32 met de Jeugd

He, weer op zondag de wekker gezet. En het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ondergetekende had met Rolf zo rond 07:10 afgesproken bij Zuidwending alwaar wij Ivan, Raymon en Max vriendje van Gerald zouden oppikken. Susanne had goede redenen om deze keer niet mee te gaan.
We reden rustig aan naar Witmarsum om de brandstof kosten laag te houden. De jongens mogen zich straks met hoge snelheden uitleven. De reistijd viel erg mee, zo +/- 08:45 overvielen we tegelijk met de deelnemers uit Ijsselmuiden Guus en JacquelineEn de koffie stond al op ons te wachten.
Keurmeester Frank Goyaerts
Omdat toch alle teams al compleet waren konden de taemcaptains een motormount met alle toebehoren uitzoeken. Voor ons viel deze keer Ivan de eer om te mogen sleutelen. Het wisselen van de motormount was op zich niet zo moeilijk. De stroomdraadjes daarentegen gaven wel de nodige problemen. De ene is te lang en de andere te kort. Met buhulp van Frank I. zijn de draadjes omgewisseld. Met het inrijden ging het mis de draadjes bleven niet in de slepersschoen zitten. Daar was het Jos die mij te hulp schoot. Er moest een ander sleperschoen komen wand deze gaten waren te groot. Het probleem bleef ons achtervolgen. Weer tijdens de training los en weer Jos die mij uit de brand hielp. Nu andere Stuggere slepers er in. Nog steeds vond ik het niet stevig zitten. Vastlijmen of vastzetten met een imbusboutje is niet toegestaan. Als laatste is de auto naar de keurmeester gebracht en met glans door de keuring gekomen.
Onze Vemes auto voor de start
Gerald starte als 1ste en had na een paar minuten de pech dat het draadje weer losliet. Als een gek kwam reddende engel Jos weer in actie en heeft er toch een drup lijm opgedaan. Hiep hiep hoera voor deze held, we hebben er geen last meer van gehad. Al met al hebben we hier ongeveer 15 ronden verlies op geleden.
Het is in ieder geval wel een technisch en reglementair aandachtspunt geworden.
Na Gerald was Ivan aan de beurt gevolgd door Raymon. In de 1ste heat heeft Gerald 2 x gereden.
In de pauze is vriendje Max gevallen voor een Slot-it Ford GT40. Max heeft overigens fantastisch geholpen als Marchal voor Zuidwending.
In de 2de heat mocht Ivan beginnen en eindigen. In een head wordt 4 x 12 minuten gereden. Je kan merken dat ze de baan steeds beter leren kennen.
In de 2de pauze wist Gerald samen met zijn vader een NSR  Corvette C6R te bemachtigen.
De 3de heat was het Raymon die starte en de race voor ons afsloot. Tijdens deze heat zie je dat de concentratie van minder wordt.
Gerald, Ivan en Raymon hebben zich goed geweerd tegen het race geweld van de andere verenigingen.
Onze toppers Raymon Gerald en Ivan
Ramon werd opgehaald door zijn moeder. Wij hebben als afsluiter nog even een Mc-pitstop genomen waarna we op eigen gelegenheid weer huiswaarts keerden.
De volgende Sixpack32 jeugd is op 3 november bij Racingunlimited waar wij weer van de partij zullen zijn. Tevens Src-Zuidwending wordt voor het komend seizoen opgenomen in de Slotrace kalender voor dit evenement.

Voor mijn foto's en de uitslagen zie: picasaweb
Foto's van Frank Goyaerts zie: mijnalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten