dinsdag 11 juni 2013

Classic cup Racingunlimited 2013

1ste groep

Afgelopen zondag morgen heb ik samen met roekie Susanne en buurman John roekie Ivan onderweg opgepikt. En Ivan avonds weer thuis afgeleverd. De buurman exact om 20:00 voor zijn tuindeur afgeleverd. Tjonge wat had die een haast. Hij zal de start van de Formule 1 niet missen 
De tussen liggende tijd hebben wij met nog 16 andere deelnemers en hun supporters een hele leuke dag gehad.
Bij aankomst werd de baan al bereden door roekies Galina, Kees, Wietse en gastheer Roland en oudgediende Eddy. 
Wij hebben ons eerst laten verwelkomen door gastheer en barman Fred die ons een heerlijk bakkie Koffie inschonk.
Na dit bakkie heb ik onze roekies wegwijs gemaakt met de baan en het op hun beurt laten indraaien. Ondertussen begon het aardig vol te stromen met bekende slotrace vrienden. Dan wordt het tijd om ook zelf mijn 1ste keuze auto's uit te testen. Eerst mijn Lola T70 met inlinemotor, dit had ik ondanks tapen al gauw gezien. Dit word niets anders dan ellende. Toen mijn Camaro, wat een wegligging. Keuze is gemaakt. Toch op elke baan nog even de Lola testen, NEE deze niet. De 2de testronde had ik weer mijn Camaro en dit maal mijn Lola T70 met een dwars geplaatste motor mee. Net als de andere Lola een bonk ergernis. Blij dat mijn Camaro het zeer goed doet.
Susanne had slechts 1 test sessie gereden en vond haar Porsche 917 spyder erg lang uitrijden. Gelukkig voor haar verliet iemand zijn plek in baan 3 en hebben we de regelaar beter kunnen afstellen op de auto. Kon ze nog even de sessie afmaken.
Aansluitend hebben wij onze auto's ter keur aangeboden. Ivan de geleende NSR Ford P68 en ik mijn Camaro. Aangezien de jeugd weinig sleutel ervaring heeft heb ik dit in hun bijzijn op mij genomen.
Tja, de kwalificatie.  Deze ging op volgorde van inschrijving. Daar was ik de snelste mee en mocht dus als 1ste. De schrik was erg groot. Met de hand-out banden totaal geen grip K.. dat is balen. Na mij kwam Susanne en Ivan. En precies het zelfde. Bas had het zelfde probleem en zij halverwege "tapen Pa", en in een keer top tijden. STOM had ik ook aan kunnen denken. Je begrijpt dat alle anderen dit voorbeeld hebben overgenomen en uitstekende tijden hebben neer gezet.
Gaarkeuken
Voor dat de race zou beginnen hebben we met zijn allen de gaarkeuken van Fred en Janneke aangedaan waar een heerlijke groente soep werd opgelepeld. Op tafel stonden her en der een paar schalen met verse salade. Na de soep werden we van patat bediend. De frikandellen en kroketten moest je zelf halen. Wat hebben Fred en Janneke alles weer goed verzorgd, GEWELDIG.
Met de buik vol mocht de 1ste van de 5 groepen aan de start. Gelijk in de 2de ronde heb ik mijn banden laten tapen en YES dit was beter. De andere volgden mijn voorbeeld. Het was een gekkenhuis in de pitstraat. Ik geloof dat ik er 2x per stins van heb gebruikgemaakt. Mijn grip is volledig terug gekomen wat resulteerde dat ik ruim 14 ronden meer dan nr2 in deze groep heb gereden. De strijd tussen Ivan Susanne en Galina was best spannend.
Over het algemeen kan ik zeggen dat alle partijen aan elkaar gewaagd zijn.
Na de korte Pauze had ik nog even rust. Door mijn vorige prestatie ben ik doorgeschoven naar de 3de groep.
Ik had even als Frank I. en Richard gehoopt dat wij met onze dikke Amerikanen bij elkaar in de groep zouden komen. Leuk met 2 gele Camaro's een Dodge sandwichen.
Ook nu waren alle groepen aan elkaar gewaagd.
De eind uitslagen waren op hun beurt soms zeer verrassend. Roekie Kees viel 2x in de prijzen. Donald had niet door dat er met zo weinig standaardklasse werd gereden dat hij toch een prijs kreeg. Ook Fred heeft zijn medaille eervol verdiend. En Wietse heeft de mooiste auto. 
Natuurlijk heb ik weer veel te veel foto's gemaakt kijk maar hier op picasaweb
Ook Frank G. heeft foto's gemaakt zie mijnalbum
En natuurlijk de gast club Racingunlimited

Geen opmerkingen:

Een reactie posten