zaterdag 6 juli 2013

Op bezoek bij ASracing


Amazing Slot racing in 2de Exloërmond is een oude baan waar weer nieuw leven in geblazen is. De baan heeft ruim 9 jaar in een stoffige schuur gestaan. Met man en macht hebben de eigenaar Markus Goetz en enkele vrijwilligers binnen 6 weken de baan opgeknapt, uitgebreid en een nieuw verwarmd onderkomen gegeven. Aangezien er een van de vrijwilligers lid is van SRC Zuidwending zijn we uitgenodigd om de baan uit te proberen.
Ik zelf, jeugdlid Ivan en buurman John waren in de gelegenheid voor de eerste kennismaking.
De TomTom ingesteld op Zuiderdiep 240a, 2de Exloërmond en rijden maar. De TomTom heeft niet voor niets de bijnaam DomDom. Bij nummer 420 werdt aangeven Bestemming bereikt. Nou moe hoe kan dat? Het schijnt dat de navigatie algemeen dit adres niet herkent. Al met al zit er 2km verschil tussen. Wel hadden we een duidelijk herkenningspunt opgekregen. In de tuin staat een bedrijfslogo van Servicedogs. Daar moeten we zijn.
We werden buiten opgevangen door Paul die ons naar binnen loosde. De ontvangst is hartelijk en er werd koffie aangeboden. In kleine gezelschappen word er gevraagd of er bezwaar is tegen roken, anders doen ze dit buiten. Natuurlijk moest de baan bewonderd worden. Ik moet zeggen WAUW dit ziet er goed en netjes uit. We zien een 4 sporige houten baan met kopertape. De Parma regelaars zijn volgens een Duits schema aangesloten met banaanstekkers. Echter onze ACD pro 5 regelaars deden het niet. Oeps dat is weer ouderwets regelwerk. Wat opviel is dat er praktisch geen remwerking is, dat zorgde voor veel uitvliegers. Ook stond de spanning op 14V. Dit is gelijk terug gebracht naar 12V waardoor alles beter beheersbaar werd. Ja je kon er op wachten, het baan record sneuvelde gelijk dezelfde avond nog.
Het aansluitschema wordt herzien zodat ook andere slotracers hun regelaars kunnen gebruiken echter wel met banaanstekkers.
De baan is iedere vrijdagavond open vanaf 19:30 zonder zomerstop. Dus ben je in de buurt….

Picasa foto's van John

Geen opmerkingen:

Een reactie posten