zondag 1 maart 2020

BRM Endurance Race 29-02-2020


Deze verstokte 1:32 Classic-cup racer heeft het 1:24 BRM mini virus te pakken. Het virus heeft ervoor gezorgd dat ik voor het eerst grensoverschrijdend aan het slotracen ben geweest. Doe ik dat alleen? Nee natuurlijk niet. Ook Markus, Geert en Mike delen deze ervaring als team ASracing.
Om 04:00 zat ik in de auto op weg naar Geert waar ik 20 minuten later overstapte in zijn auto. Daarna Naar TE om Markus, Mike en onze wedstrijd auto's op te halen.



Ongeveer kwart over 5 werden we uitgezwaaid door Tineke.


Dacht je dat er een paar mensen onderweg hun korte slaap zouden hervatten, nou mooi niet. Een voor een werden we afwisselend geroast.


Met een tussenstop passeerden we de Belgische grens.
Om kwart over 8 bereikten we de beoogde locatie wan de slotrace club in Diepenbeek. Alles was dicht en geen mens te bekennen. Markus zocht contact met Tom die ons wist te vertellen dat Diepenbeek 2 slotrace verenigingen heeft. Wij moesten naar Patersstraat ipv Bijenbergstraat šŸ˜³


Om goed half 9 waren wij de 1ste gasten. Wij werden daar ontvangen door Belgische Geert en Ilse.
Geert leid ons langs 4 racebanen en onder diverse 1:1 race-body's met schade door. We kijken onze ogen uit. Hun ledental is aanzienlijk. Ik ben het even kwijt, ongeveer 30 actieve leden en daarbij ongeveer 10 jeugdleden.






Na een bak koffie met de NSU en de Abart de baan verkennen. Op 3 posities staan een paar stations met ieder 2 aansluitingen voor 2 banen en een scherm. Dat is wennen dat je 3 verschillende uitzichten hebt. Wel lastig als er iedere keer mensen voor je lopen, dit belemmert je uitzicht op een toch al zo lastige technische baan. Dat vind ik wel jammer dat het overal kruip door sluip door is. Verder vind ik het een prachtige club.


De kadett is niet meer aan het proefrijden toe gekomen. Mike vind de Abart erg moeilijk dus wordt besloten om met de roze NSU de strijd aan te gaan. Markus is onze teamleider en monteur. De handout motor en banden worden vakkundig gewisseld.
Ik mag de kwalificatie doen, Met een 10.969 in baan 4 weet ik de 4de tijd neer te zetten. Dat houd in dat ik als 4de mag bepalen in welke baan wij willen starten. Ik kies voor baan 1. De volgorde is 1, 3, 5, 6, 4 en 2.


Er doen 6 teams mee.

  • SRT (Simca racing team) thuiswedstrijd
  • 236 (Leeftijd opgeteld van de 4 Senioren) thuiswedstrijd
  • SMC Racing (Jeugd leden, de toekomstige kampioenen) thuiswedstrijd
  • MBK (actieve clubrijders denk ik) thuiswedstrijd
  • Slotshop uit Zwanenburg Nederland
  • ASracing uit Groningen en Drenthe Nederland

Markus begint met de eerste 23 minuten Daarna Mike, Ik en Geert. Deze volgorde houden wij aan.
Wij eindigen de eerste 6 x 23 minuten met 687 ronden op de 5de plaats.



In de pauze zijn er spaghetti en broodjes hamburger te bestellen. Het is een gezellige drukte en een goede gelegenheid om beter met de andere deelnemers kennis te maken.


Voor aanvang van de 2de race mogen we de auto's nog even nakijken.
Nu mag ik beginnen. Ik maak diverse fouten, ook word mijn zicht vele malen gehinderd door marchall positie 4. Als die in actie moet komen belemmert die het uitzicht voor de halve baan. Ik reken maar zo, iedereen heeft dezelfde handicap.
Ook onze Geert had last van vermoeidheid in zijn laatste en afsluitende 23 minuten.



Wij hebben onze positie kunnen behouden. Slotshop daarin tegen is van de 2de positie naar de 4de positie gedaald. Zij kregen dan ook van Geert uit Belgiƫ een komkommer mascotte op hun pech-mini.


Ook de prijsuitreiking is leuk aangekleed. Iedere deelnemer kreeg een vervroegd paas cadeau om te nuttigen.


Wij mogen gelukkig terug komen en we hebben een goed adres gekregen om Belgische friet te nuttigen.
Natuurlijk zijn de Belgen ook welkom in het hoge noorden van Nederland. Ja, ook jij Tom šŸ˜‰
Net na 8 uur in de avond vertrokken wij uit Diepenbeek om in een ruk door te rijden naar TE. Daar een bak koffie om wakker te blijven. Hup naar Zuidwending waar ik in mijn eigen auto stapte, en om 00:25 was ik thuis.

Dit virus bevalt mij prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten