zondag 4 november 2018

Laatste Classic cup 2018


Deze keer een gedenkwaardige Classic-cup in een paar opzichten.
Het is de allerlaatste keer dat op deze locatie een race gereden is. Aansluitend deze dag sluit Slotrace Club de Bunker de deuren. Dat is de 5de club dit jaar šŸ˜¢ Dag oude vertrouwde thuis club.

Inplaats van de Bunker wordt voor volgend jaar een nieuwe locatie gezocht. Ik doe een voorstel om deze te houden bij Amazing Slotcar racing in 2de Exloermond. Daar zijn 2 geschikte banen voor het kiezen. Echter een terechte opmerking is dat dit wel verdiend moet worden.
OPROEP aan de leden van ASracing laat je zien en doe mee met wedstrijden buiten je eigen club huis!!

Voor mijzelf had ik vandaag  opties om te rijden:
 1. Fly Lola T70. Geheel kansloos om te winnen en geen concurrentie in deze klasse.
 2. Pinkcar Ferrari 250 GTO. Heerlijke auto om mee te rijden. Maar er rijden al 3 toppers in deze touring klasse. Dat zou een strijd zijn voor de 3de of 4de plaats.
 3. Slot-it Chaparrel. Geen kans op een prijs. Wel een prima auto om overall mijn positie te verbeteren. Laat ik dat maar doen.

Tegenwoordig bij een deelnemersveld van 24 bezet ik een positie tussen 5de en 8ste ergens achteraan. Mijn doelstelling is altijd zo dicht mogelijk naar het middenveld te rijden. Wetende dat de eerste helft voor mij niet haalbaar is.
Mijn gevleugelde vriend is echter zo snel en stabiel dat het deze keer precies andersom is. 1ste race haalde ik tot mijn stomme verbazing de 5de plaats. Ondanks dat ik 1 1/2 heat mijn rem verkeerd had staan. Anders was ik 4de geweest. Zo de volgende race rijd ik tussen de toppers!
Ja hoor, 2de race 8ste overall plus een verbetering. Met die verbetering was ik niet de enige.
Het beste resultaat telt deze dag telt. Voor mij betekend het 8de overall van 24.
Ook buurman John heeft vandaag gebruik gemaakt om afscheid te nemen van zijn oude club. Niet dat hij deel nam aan de race, maar de wedstrijdleiding op zich nam.
Daarmee zijn buurman en buurman uit Delfzijl bij Slotrace Club de Bunker gefinisht.


2 opmerkingen:

 1. Spijtig dat de deuren van SRC De Bunker zijn gesloten. Het was een van mijn favoriete clubbanen. Ik heb er goede herinneringen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat voelt voor mij hetzelfde. Toch heb ik geen spijt dat ik voor een andere club heb gekozen.

   Verwijderen