maandag 19 november 2018

1ste beurs succesvol


Het zit erop, en gelijk 2 dagen. Wauw wat heb ik genoten.
Het begon vrijdagmiddag met het opbouwen van mijn demo/braderie baan.

Mijn Kia Venga vol geladen.

In Veendam waren er plateauwagens beschikbaar.
Ik had om 4 tafels gevraagd omdat deze veel stabieler zijn dan mijn eigen behang tafels. Echter ze waren 5cm te laag om de aansluitingen onder te brengen. Alsnog mijn eigen tafels onder de baan en die van de organisatie voor de uitstalling en sleuteltafel. Al met al de ruimte van 5 bij 3 meter was pressies genoeg en de eilandstand gaan we gewoon uitproberen.

Het resultaat.

Zaterdag 17 november

Om 9 uur kwam ik met buurman John aan. Er is volop bedrijvigheid. Niet alle standhouders en handelaren komen op vrijdag. Wat ben ik blij dat dat ik dat wel gedaan heb. Geen stress maar rustig uitstallen en proefdraaien. Om 9:30 had ik al mijn 1ste jeugdige tester. Dat kwam mij wel goed uit, zo kon ik de tijdmeting testen en zien welke auto's aandacht nodig hadden. Ondertussen kwam mijn 2de helper Adrian ook binnen.

Testen
Om 10:00 opening van de beurs.
Het begon al gelijk vol te stromen. "Ohh, een racebaan!! Mag ik ook?" Ja natuurlijk, 10 jaar en jonger onder begeleiding van papa of mama. Met opa en oma is ook goed.
Mij 1ste jonge tester heb ik vele malen aan de baan gehad met vriendjes en ook enkele keren gezegd en nu ruim en uur pauze nemen. Daar werd goed naar geluisterd. Buurman moest om 12:00 naar huis. en het wachten was op Gert die zou buurman aflossen. Ondertussen werd de laptop te heet en stopte ermee. Na ruim een halfuur afkoelen had ik weer registratie.
Er was ook serieuze belangstelling voor het slotracen. Naar aanleiding van de foto's van onze clubbanen heb ik 2 potentiële leden verwezen naar Speedtrack in Ijsselmuiden. En de 3 bekende verenigingen in Friesland. Ook daarvoor sta ik op de beurs.
Gert had wat tegenslag en kwam 2 en half uur later. Aangezien Adrian geen Nederlands spreekt kon ik de stand niet verlaten. Toen Gert er eindelijk was kon ik ook even rond kijken. Ik stond bij een industrie spoorbaan te kijken toen iemand mij van achteren toesprak met de vraag "Je gaat toch niet overstappen Alphons?". He Louis, je weet wel beter.
Louis was er samen met Han en zijn vader. Ik stelde voor om een clubrace te rijden. Goed idee!
Dat is de eerste keer dat er een clubrace ingesteld wordt. 5 Deelnemers: Adrian, Gert, Han, Louis en ik zelf.

1ste clubrace
Wie gewonnen heeft laat ik in het midden. Door een verkeerde handeling heb ik perrongeluk de laatste heat gecanceld.
Om 17:00 sloot de beurs. Moe en voldaan met mijn broodtrommel nog half vol ging ik naar huis.

Zondag 18 november

Nu was ik een half uur eerder voor wat reparatie werkzaamheden. Er is de dag ervoor nogal tegen de vangrails geleund. Vandaag iets minder keuze aan auto's voor het publiek. Laat ik zeggen leermomenten. Ook later in de ochtend heb ik op aanraden van Geert de stroom terug gezet van 11V naar 8,5V. Dat had ik gisteren moeten doen.

Auto's voor vandaag
Adrian is er weer de hele dag. Geert komt om 12:00 en Erik in de loop van de middag.
De opening begint vandaag super. 4 gezins-racen achter elkaar. Dit zijn de mooiste momenten van het hele weekend.

Opa met 2 kleinkinderen., Rijden bij opa thuis Faller
 
Opa met kleinkinderen, Opa heeft treinen.
Later op de middag rijd papa ook met zijn kinderen

Broer en Zus, later op de middag heb ik samen met ze gereden.
Erik had zijn racekoffer meegenomen en stelde enkele auto's ter beschikking.
De hele dag is het drukker geweest dan zaterdag. Een keer een privé race met mijn beste vrienden gereden. Sita vond het zo leuk dat ze de rest van de dag erbij is gebleven en zich heeft ontpopt als regeltante. "De volgende beurs waar je heengaat ga ik mee!" zegt ze 😃
Ook Markus en Tineke de eigenaren van "Amazing Slotcar Racing" uit 2de Exloërmond zijn langs geweest om te zien hoe wij het slotracen en de club promoten. En Job had wat eerder willen komen en had geen tijd meer voor een clubrace die wij vandaag 2 x er tussen hebben gedrukt als demonstratie race. En nu zijn er geen fouten gemaakt met de telling. Al doende leert men.

Club demonstratie race
Wederom om 17:00 sluiting van de beurs en bijna iedereen is al bezig met opruimen. Adrian heeft mij geholpen om alles in de auto te krijgen. Ik zelf was tegen 19:00 thuis. Eerst eten en daarna de auto vrij maken.
Ik wil alle leden en niet leden die zich ingezet hebben, en belangstelling hebben getoond bedanken voor de opkomst. Mede de organisatie van de Model Rail Groep Veendam.
Voor volgend jaar ben ik uitgenodigd om mij wederom in te schrijven, 3de weekend van november 2019 is deze baan wederom in Veendam te berijden.
Ook heb ik andere uitnodigingen ontvangen waar ik over na ga denken.

5 opmerkingen:

 1. Ontzettend leuk verslag, Alphons! Je mag trots zijn op jezelf. Om wat je gedaan hebt en om hoe je het hebt gedaan! Chapeau met een buiging!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven alphons
  Jullie zijn er niet voor niets heen gegaan,heb met eigen ogen gezien hoe jij er veel plezier in had en de rest ook natuurlijk 👌🏼
  En de jeugd vind het fantastisch 🏎
  Kun je maar weer zien dat een paar vierkante meter zoveel plezier kan geven 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was geweldig om je daar bezig te zien.
  Een fantastische promotie voor het slotracen.
  En natuurlijk super dat je meteen weer wordt gevraagd voor de volgende editie in Veendam.
  Zo zie je maar weer dat er meer is dan treinen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alphons,
  Dank voor je uitgebreide verslag van jouw ervaring bij en met onze beurs. We vonden het enorm leuk dat je wilde komen en denken dat het een zeer waardevolle aanvulling op het programma is geweest. Ik dank je voor je enthousiasme en ben blij dat je het als plezierig hebt beleefd.
  We zien je graag volgend jaar verschijnen. Ik zal je email doorsturen naar de club. Wordt erg op prijs gesteld.

  BeantwoordenVerwijderen