zondag 29 mei 2016

Classic cup 29-05-2016 SRA

LOTUS koffertje

Op verzoek van de Classic cup organisatie "'wegens ruimte gebrek gaarne zo min en klein mogelijk materieel mee nemen". Laat ik daar een passend koffertje voor hebben. Namelijk een kleine viskoffer die ik gebruikte voor de LOTUS. Grimeer spullen eruit en 2x een Fleischmann LOTUS erin. Nog een Ferrari en een Alfa erbij en ik heb weer een racekoffer gevuld.
Daarmee vertrok ik zondagmorgen om half 7 naar Almere-haven voor een leuke dag racen. Om half 8 stond de auto in Gorredijk bij Donald voor de deur om samen de weg te vervolgen.

Om half 9 kwamen we gelijk aan met de deelnemers van Nieuwegein. We waren zeker niet de eerste, er stond al een wachtrij voor het inrijden. Regelaar en auto pakken en achter aansluiten.
Catering  J.W. verzorgde dranken en tosties
Ben benieuwd hoe de Lotus rijd en zeker de nieuwe BRM banden. Gelukkig hebben de banden op deze baan een zeer goede grip. De Lotus laat zijn tanden horen en verder rijd deze prima. Op de lange einden kan hij fatsoenlijk meekomen. Het remmen is niet zo geweldig. Ik besluit om hier maar mee te dealen. Of het een verstandig besluit is zie ik later wel.


Kwalificatie Donald

Na de keuring krijgt iedere deelnemer 1 minuut kwalificatie in een baan naar keuze. De meesten kiezen voor baan 2 of 3 en slechts een veteraan durft het in baan 4.

24 deelnemers zijn 6 groepen van 4. Om het niet al te laat te maken is besloten om 4 x 3 minuten te rijden ipv 4 x 4.

Voor de race wordt de baan  gezogen.
In afwachting van de indeling
Donald, ondergetekende, Frank en Guus openen de race.
Na dat alle 6 de groepen een race hebben gereden vind er een herschikking plaats naar aanleiding van de voorgaande prestaties. Ondanks dat de Lotus zijn tandengeknars kwijt is, is deze weer in de eerste groep ingedeeld. Ook Donald heeft zijn glimmende bolide niet hoger in de rangorde kunnen plaatsen. Ronny heeft moeite met een kromme chassis en Fred was niet snel genoeg.


Het marchallen in deze verplichte houding is een zware positie die Frank en Arie met verve hebben doorstaan.
Ook Bas heeft zich uitgeleefd op een Lotus


Heerlijke carrousel
Concours D'eleanceIets meer uitzicht op  de baan
De uitslag
Helaas moet ik bekennen dat de Lotus ondanks dat deze fijn rijd geen verstandige keuze is gebleken. Omdat ik bewust de Ferrari in de koffer heb gelaten zal ik nooit weten of ik daarmee meer kans heb gehad. Waarschijnlijk zal mijn eerst volgende deelname bij de Bunker in Drachten zijn.
In ieder geval heb ik genoten van deze fantastische dag en we waren ook nog eens voor het eten thuis.

Tot besluit een kort fragment van de laatste groep

1 opmerking: