maandag 30 december 2013

Verslag 24 uur van Zuidwending 1

Onderstaand verslag + bericht heb ik overgenomen van Dorpshuis De Wending ZuidwendingMijn persoonlijk en team verslag volgt deze week nog.

Iedereen nog vers voor de start
Raymon en Alphons de winnaars 


Dorpshuis De Wending Zuidwending

Als we terug kijken op deze 23e editie van de 24 uur van Zuidwending mogen we vaststellen dat de race naar wens is verlopen. 

Dit jaar is er weer net als "vroeger" gereden met 4 teams en op een analoog afgestelde racebaan waarbij de rijders zoveel mogelijk ronden moeten zien te rijden in 2 uur tijd waarna punten worden verdeeld voor het klassement.

De baan (Carrera) en de racewagens (Ford GT40 van SlotIt) hebben zich goed gehouden tijdens de race. Een enkele keer uitval is niet te voorkomen maar was te verhelpen door het opnieuw solderen of vastzetten van onderdelen.

Bij aanvang van de race was de spanning voelbaar bij rijders en organisatie. De race mocht dan traditioneel zijn opgezet maar er was een groot verschil dat niet zichtbaar aanwezig was! Het was dit jaar een échte slotrace... dat betekent dat er gereden is met racewagens ZONDER ondersteuning van een magneet in de wagen die hem voor een groot deel op de racebaan houdt dus de staat van de banden, set-up van de auto in combinatie met stuurmanskunst bepalen het resultaat.

Nu de race is gereden kunnen we zeggen dat dit, na even wennen, zeer goed is bevallen. De wagens zijn nog nooit zo snel geweest als dit jaar!

Leuk om te vermelden is ook dat de body van de racewagens als bouwpakket is aangeleverd en dus volledig door de teams is gebouwd.

De teams en uislagen:
1e Team 2: Alphons van Meerendonk / Raymon Ed ; 7854 ronden, 46 punten
2e Team 4: Geert Biemold / Menno Klok; 7583 ronden, 37 punten
3e Team 1: Rick Kuipers / Rene de Graaf; 6990 ronden, 22 punten
4e Team 3: Bas Nijboer / Tom Bijl 6488 ronden, 15 punten

Er zijn altijd veel mensen nodig om deze race mogelijk te maken! Denk maar eens aan de bediening achter de bar en de verzorging, de baancommissarissen die de auto's terug plaatsen op de baan, de op en afbouw van de baan enzovoort.

VRIJWILLIGERS BEDANKT!!!

Hanna Klok, Menno Klok, Saskia In T Hout-Groeneveld, Wiebe In T Hout, Yvette Kaldijk, Marko Bos, Gert Stam, Paul Joosten, Bauke Joosten, Everhard Sprik, Sieneke Heikens, Roelf Bos Femmy Feijen, Geert Biemold, Dina Ploeger, Alphons van Meerendonk, Patrick Norder, Manuela Beikers, Peter de Jonge, Wilko, Rolf Wittenaar, Geert Biemold, Nicole Biemold, Jan Lammerts. en iedereen die we vergeten hebben te noemen.

Tot de volgende race editie 24!!... een magisch getal voor de 24 uur van Z;uidwending

Bedankt namens de 24 uurs organisatie!!
Geert Biemold, Menno Klok, Dina Ploeger, Marko Bos en Src Zuidwending (alle leden van de club!!)

Alphons van Meerendonk en Raymon Ed, gefeliciteerd met de overwinning en jullie weten het.... volgend jaar zijn jullie titelverdedigers

Een paar feiten:
- totaal 7854 ronden!
- 12 heats van 2 uur, waarvan jullie 10 hebben gewonnen.
- Raymon is de Jongste en Alphons de oudste deelnemers die hebben deelgenomen aan de 24 uurs race en meteen de jongste en oudste die ooit deze race hebben gewonnen 

Complimenten mannen!

1 opmerking:

  1. Ha die Alphons! Het blijft 'Gekkenwerk' met twee man 24 uur te slotracen, maar je hebt alleen al door deel te nemen samen met je teamgenoot Raymond een topprestatie geleverd. Om dan ook nog te winnen met deze resultaten is ware klasse!!!! Van harte gefeliciteerd en petje af!

    BeantwoordenVerwijderen