zondag 17 november 2013

Beurs 2013 in Veendam

Baan van Src-Zuidwending
Weer eens totaal gesloopt, nu eens van een weekendje modelbouwbeurs. Deze begon al vrijdagavond met het transport van onze racebaan vanuit het dorpshuis in Zuidwending naar de Zorgvliethal in Veendam. Daar aangekomen konden wij niet opbouwen omdat onze beloofde tafels er niet waren. Zaterdag morgen om 8 uur was ik al aanwezig in de hoop dat de tafels op tijd geleverd zouden worden. Net voordat de mede clubgenoten aankwamen heb ik geholpen de tafels uit te laden. Na bijna een uur bouwen en doormeten konden wij de baan uittesten. De beurs werd om 10:00 geopend en kwam langzaam op gang. We hadden nog niet echt een ritme ingesteld met wisselen. Toen het ruim 1.5 uur later wat drukker werd, hebben we de timer op 5 minuten gezet waarna de volgende 4 toeschouwers aan de beurt waren. Aan belangstelling hadden we niets te kort. Vroeg in de middag begaf 1 van de transformatoren het waardoor we met 3 banen de dag tot 5 uur hebben afgemaakt.
Zondag opnieuw als eerste aanwezig en mijn eigen transformator aan gesloten op baan 4. Deze dag hebben we de spanning terug gebracht naar 9 volt waardoor er minder uitvliegers waren. De baan en banden van de club audi's zijn schoongemaakt. Buiten deze Audi's heb ik ook mijn Mario-karts ingezet voor de jonge deelnemers, dit tot grote hilariteit van vele toeschouwers bleken deze sneller en beter in de baan te blijven.
Een doos vol Slotcars van een bezoeker
Natuurlijk moesten wij zo af en toe zelf ook rijden om te laten zien hoe het ook kan. En om het verschil te laten zien om met magneet en zonder magneet te rijden.
Na 5 uur was het opruimen en afbreken van de baan en weer op transport met een tractor en aanhanger naar Zuidwending. Het viel mij nog mee dat ik voor 7 uur thuis was.


Voor meer foto's zie deze link -- > picasaweb

2 opmerkingen:

  1. Alphons, dat is altijd veel werk, opbouwen en afbouwen, maar zo te zien is je baan modulair opgebouwd....
    Wij hebben ook een enigszins demontabele baan, maar niet modulair, dus opbouwtijd is 2-3 uur..... Vandaar dat we dat niet veel meer doen, alleen bij hoge uitzondering (Corvette show in Zwolle en Grand Prix in IJsselmuiden).
    Vraag is altijd, levert het wat op behalve goodwill, bij de Grand Prix in IJsselmuiden hebben we een paar (jeugd) leden aan over gehouden....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blijft erg leuk om te doen Roelf. De baan is eigendom van het dorpshuis en bij uitzondering mag deze naar de beurs in Veendam. Als het erop aan komt heeft SRC-Zuidwending behalve leden helemaal niets.

    BeantwoordenVerwijderen