dinsdag 18 februari 2020

Opel Kadett GTE

December 2011 heeft een goedheilig man mij een Opel Kadett C GTE (1:32) cadeau gegeven. Blij als een kind ben ik met het resin kapje aan de gang gegaan. En daar is het bij gebleven. Een project waar meer tijd in zit dan ik had verwacht (wordt vervolgt).
Mijn schoonfamilie daarintegen maakt van oude roestbakken ware juweeltjes. Alhoewel er ook enkele kadettjes als roestbak dagelijks als vervoermiddel gebruikt worden.

Opel Aero samengesteld uit 12 slopels van mijn zwager.


Pinkpanter van schoonzus.


Nijntje van een neef is ondertussen naar de sloop maar ze hebben nog een kadett.


 Het pronkstuk van mijn nicht. Alsof deze gisteren uit de showroom komt. Deze figureert ook in films.


 En een heilige koe van een neef die moeite heeft met drempels.


 En zijn dagelijks vervoer tevens garbage/barrel runner.


Je begrijpt dat deze koude kant van de familie ook een rijdend exemplaar wil hebben. Maar wel een stuk kleiner natuurlijk. In maart 2018 kreeg ik te horen dat BRM dat jaar met een 1:24 Opel C Kadett uitkomt. Daar wil ik wel op wachten. Het werd goedheiligman 2019 dat de eerste exemplaren in de handel kwamen. Inderdaad mijn bestelling die ik al in 2018 had gedaan had ik nog voor de jaarwisseling. Op de race club kon ik kiezen tussen de zwart/gele originele, de blauwe jongtimer en een white kit. AAAHHH die keus is moeilijk. De jongtimer zou beter bij de familie passen ivm de opgeknapte Opels. De white kit kan ik zelf kleur geven. Ik ben toch overstag gegaan voor de originele uitvoering. Rijklaar natuurlijk! Ja ja, met een rondje rijden kom je erachter dat de wielen in de kasten aanlopen en een enorme resonantie in de kap. Sleutelen doe ik thuis wel.


Thuis heb ik de voorbanden iets afgeslepen en dat had effect. Nu de resonantie wegwerken. Met tape is dat enorm verminderd.

Op 11 januari hebben wij als ASracing meegedaan aan een BRM minicar race. Wat niet mijn bedoeling was is toch gebeurd. Had ik hem maar in de koffer gelaten die dag. Dat verhaal kan je terug vinden in deze link BRM minicars.

Onder tussen rijd ik hier ook de Club BRM competitie mee. Zonder schade gelukkig.
Wel heb ik alternatieve flexibele spiegels gemaakt. Stel je voor dat deze opel 29-februari ook in Belgie aan de start verschijnt.2 opmerkingen:

  1. Nu begrijp ik je helemaal Alphons, qua Kadett bedoel ik natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het mooie van die BRM serie is dat bij onze generatie herinneringen worden opgewekt, en we daarom juist dat model willen hebben. Nostalgie in optima forma, heerlijk toch ?
    Zo wacht ik op de BMW2002 ��

    BeantwoordenVerwijderen