maandag 3 februari 2020

Classic-Cup 02 februari 2020 Speedtrack

Het bewijs is wederom geleverd, het slotracen is voor vrijwel elke leeftijd. Wij van ASracing hebben onze jongste lid Tristan 17 en Opi die al 104 jaren telt. Opi doet alleen de oliebollenrace mee.
Speedtrack heeft Ian 12 en Jan van 84 jaar die beide competitie rijden. Ook doen ze mee met de Classic-Cup.
Keuring

Ian mag zelfs naast zijn schoenen lopen met de beste kwalificatie.
Het is een kleine groep vandaag, 9 thuis rijders en 5 gasten. Arie en Willem van SRA, Alphons Job en Markus van ASracing.
Wij laten ons niet beletten door een lastig circuit en silicone banden. Dat we er moeite mee hebben is wel gebleken. Markus met een laesebak van mij en ik met mijn Alfa. Ook Arie had problemen met zijn Porche. Van Arie weet ik het niet, mijn slotcars waren voor deze gelegenheid met 72gr te licht bevonden waardoor ze te weinig grip hadden. De vorige keer waren ze 85 a 90gr (oude reglement).
Job en Willem konden als gastrijders wel fatsoenlijk mee komen.


Groep C als 1ste

Dag schroefjes
Gert heeft geen problemen met de baan maar wel met zijn schroefjes. Dat zo een klein verlies zoveel rondes achterstand geeft.
In de pauze heb ik mijn verloren en terug gevonden schroefje van een druppel lijm voorzien.

Groep B als 2de

Jan heeft voor baan 1 en 6 andere instellingen.

Groep A als 3de
In de pauze kon de tosti-ijzer van start en was er genoeg tijd voor een praatje. In de 2de race zijn er geen grote verschuivingen.

Mooie baan-zwabber van Jos
Het programma verliep de hele dag vlot door. Dus ook de prijsuitreiking was lekker vroeg.
Wat mij betreft volgend jaar hier een herkansing met een geplastificeerde loden chassis.De 1ste en laatste foto zijn van ondergetekende. De overige foto,s zijn gemaakt door Frank

1 opmerking:

  1. Mooi verslag, Alphons! Maar ontdekten jullie s ochtends niet meteen dat meer lood wenselijk was of trainden jullie op schuim?

    BeantwoordenVerwijderen