maandag 13 mei 2019

Classic-Cup 12 mei 2019 Slotracing2Go

Wat een fantastische dag. 16 deelnemers gezellig vlot programma en geen gemopper. Behalve een bescheiden kak als iets niet ging zoals gewenst. Marco jouw "KAK" wat wij bij ASracing gewend zijn is overgenomen door de slotrace wereld! Dankzij de blog van Hein... 
Net voor 8 uur betraden onze chauffeur Nick, Job en mijzelf in persoon het noordelijkste slotrace walhalla. Wij waren niet de eersten, voor ons waren Fred, Roland, Frank G. en zijn zoon Ian al gearriveerd. Frank I. na ons en daarna heb ik het niet meer bijgehouden.

Wij zijn vrij vlot met de baan verkennen gestart. Ik zelf met mijn blauwe Alfa die ik na een paar ronden de koffer in heb gewerkt. Deze kleur kon ik niet volgen op deze baan. De gele Porsche 917 van NSR ging beter. Met een kleine aanpassing is dit voorlopig mijn eerste keus. Daarna ook mijn tactische Ferrari GTO op de baan gezet. Niet zo snel als de andere slotcars maar wel heel strak. Hmm, zou ik het doen? Helemaal achteraan eindigen en toch een derde prijs in de touring klasse? Eerst maar een bak koffie en een lekker cake. Met enige twijfel ook mijn gevleugelde vriend uitproberen. Wauw, net zo strak als de Ferrari en sneller dan de Porsche. KAK, keuze moment. Toch maar de Chaparrel en dat is goed ook. Onverwacht is er nog een touring klasse deelnemer waar ik niet van kan winnen.De kwalificatie is verrassend, thuisrijder Frank verknald zijn kwalificatie. En onze Job rijd in de top 6.

Op verzoek start de touring klasse met elkaar aangevuld met Frank G. (helaas geen plaatje)
Hierna volgen we het reguliere programma. Onze rookie Nick doet het goed met zijn bijzonder mooie Ford P68. Met een fikse voorsprong wint hij zijn heat.


Dan zijn Job en Ik aan de beurt ASracing tegen SRA leden Willem en Gerrit. Bij Job wil het niet zo lukken en Willem is oppermachtig, Gerrit en ik zijn aan elkaar gewaagd met een paar baanstukken verschil wint Gerrit van mij.

En dan de toppers. Wat een leuk gevecht tussen rookie Aukje en Guus. Kees kwam niet eens in de buurt en Ramon maakte gehakt van ze.

Over gehakt gesproken tijd voor een broodje bal en ruimte maken in de winkel.


Pauze voorbij en daar gaan we weer, de touring klasse hebben hun verdiende positie ingenomen.
De eerdere pechvolgels vader en zoon mogen het opnemen tegen Fred en Galina. Job en Nick hebben last van zwabberende touring cars. Ik mag weer de strijd aan met Gerrit, Kees en Richard, en ik zie de achterlichten.
Een super leuke afsluiter met spannende gevechten.


Een kak moment.

De prijsuitrijking, Rookie Nick moest het afleggen tegen de bijna 13 jarige rookie Aukje. Aukje heeft niet zo een mooie auto als Nick dus beide in de prijzen.


Guus hier komt mijn statement!
Ik geen fan ben van het Ninco plastic asfalt. Ik moet toegeven dat ik dit maal het hobbelen mij niet stoorde. Sterker nog, ik heb heerlijk gereden. En dat voor de 1ste en laatse keer op deze layout. Ik benieuwd naar jullie nieuwe asfalt.
P.S.
Wel moest ik mijn gebruikte slotcars de aan de binnenkant ontdoen van een flinke laag rubber. 

1 opmerking: