maandag 15 april 2019

Classic-Cup 14 april 2019 Racing Unlimited

Sorry F1 vrienden, ik blijf er niet voor thuis. Veel succes vandaag, ik ga zelf lekker racen (lees als MAXimaal genieten).


Afgelopen week heb ik mijn slotcars aangepast aan het nieuwe technisch reglement. Keuze genoeg dacht ik. Vrijdagavond (/nacht) op de club zijn onze 3 rookies druk bezig geweest om hun bolides gereed te maken. Zaterdagavond kwam het bericht binnen dat een van de rookies tevens onze chauffeur een serieus probleem heeft.


Zondagmorgen om 06:15 stapte ik in de auto naar Muntendam om Job op te halen. Rond 07:00 zouden we bij P en R Hoogkerk Louis ontmoeten. Van daaruit rechtstreeks door naar Marrum waar we klokslag 08:00 arriveerden. Wat een timing! Na een bak koffie en cake hadden we alle ruimte voor baanverkenning en testen.


Ik reed met mijn Chaparral en Porsche 917. De 1ste keuze had ik gemaakt, de Chaparral! Mijn 2de test starte ik met de Alfa en toen wist ik het zeker, dag Chaparral jij gaat de koffer in.

Testen en verkennen. Iedere 2 minuten opschuiven.

De wachtrij wordt steeds langer

Als alle 24 slotcars gekeurd zijn gaan we kwalificeren.

Job doet het heel goed met 9.219

En Louis ook met 9.400

Hm, en ik zelf 9.980

Na het kwalificeren is er tijd voor de lunch. Geheel verzorgd door Janneke en Fred. Nee Job geen gehaktbal of een gebakje vandaag.Wij van ASracing hebben een Carrera baan en een houten baan. Nou hier bij Racing Unlimited kunnen ze er ook wat van. Een Fleischmann baan en een Houten Mini-Z radiografische baan. Hier mee trekken ze meer leden. Het is helemaal in zegt Fred. Iedere maandagavond om en om. We hebben 3 slotracers en als we Mini-Z rijden zijn we met z'n 10en.

Nou daar gaan we dan, door mijn belabberde kwalificatie start ik in de 1ste groep. Even zelf stickeren. Plug mijn regelaar in en merk dat mijn middelste knop niet goed staat. O, daarom dit resultaat. Ik start geweldig goed en lig dan ook al gauw op kop. Na 4 ronden ben ik mijn auto kwijt, en toch 4 auto's op de baan. Echter geen Alfa. Shit ik heb een blauwe slotcar gepakt die in vakje 11 stond. De Slotcars zijn vermoedelijk in ranking verplaats tijdens de lunch!! Hilariteit alom. Alles is te koop zegt de eigenaar. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo lekker gereden heb met een Ford GT. Een zelfde heb ik ook in mijn koffer.
Gelukkig ben ik niet de enige, Fred is helemaal kleuren blind. Hij pakt een gele Alfa inplaats van een rode.

De 2de race ben ik een groep omhoog gegaan en Louis omlaag. Zo racen wij tegen elkaar. Louis wint met 6 baanstukken van mij.
Wij mogen nu marchall zijn voor Arie, Fred, Job en Ian.

Dit is een hele mooie slotcar vind ik.

Best rookie Louis gefeliciteerd.

En de uitslagen mogen ook niet ontbreken.

Tegen 18:00 zaten we weer in de auto in omgekeerde volgorde naar huis. 19:40 parkeerde ik de auto en ik heb MAXimaal genoten. F1 gemist? helemaal niet!!

De volgende Classic-Cup is op moederdag 12 mei 2019 bij Slotracing2go in Witmarsum. Daar rijden we op een Ninco baan.

2 opmerkingen:

  1. Mooi verhaal, Alphons. Vooral dat stuk over die Ford, alias de Alfa! Ha! Ha!.Ha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag, Alphons, en vandaag ook weer geen F1 maar MAXimaal genieten tijdens de Classic Cup ?

    BeantwoordenVerwijderen