zondag 4 mei 2014

Een stap terug of voorwaarts.

Begin 2012 heb ik weloverwogen een overstap gemaakt van de Bunker in Drachten naar Zuidwending bij Veendam. In deze opstartende club is heel veel energie gestoken door een aantal leden. Het lijkt zo mooi. Het dorpshuis is eigenaar van de baan en stelt deze ter beschikking.

  • De Racebaan mogen we in overleg gebruiken en uitbreiden op hun kosten.
  • We krijgen een gratis ruimte toegewezen.
  • Tijdens het bouwen kijkt men niet zo streng of alles opgeruimd is.
De voorwaarden zijn.
  • UITSLUITEND consumpties nuttigen van het dorpshuis.
  • Geen vaste opstelling. De ruimte is tevens bestuurskamer en wordt gedeeld met de tafeltennis vereniging.
  • Om de 2 weken opruimen. Dat is te overzien, woensdag op bouwen en volgende week vrijdag afbreken.
  • De baan moet beschikbaar zijn voor de 24 uur van Zuidwending.


Halverwege 2013 hadden we 7 volwassen- en 6 jeugd-leden.

Na een jaar is er een bestuurswisseling  van het dorpshuis die een iets andere visie heeft. Na gebruik opruimen. Dat is even slikken, we zijn sowieso met minimaal 3 personen 20 minuten bezig met opbouwen. Dan kunnen we goed 1 uur racen en moeten we weer opruimen. Diverse voorstellen voor een vaste opstelling en alsnog zaalhuur te betalen zijn onbespreekbaar. Deze passen niet in het beleid van het dorpshuis.

Een van de leden heeft +/- 20 km verderop een leegstaand werkplaats aangeboden gekregen waar we gebruik van mogen maken. Helaas is deze strohalm alsnog gesaneerd.

De huidige opkomst is 3 leden of er zijn er te weinig om de baan op te kunnen bouwen. We besluiten om te stoppen met SRC Zuidwending. Zo af en toe zullen we de baan opzetten en gewoon een paar rondjes rijden.

Ik besluit om vanaf het nieuwe seizoen volledig terug te gaan naar de Bunker en het lijkt erop dat er nog een lid mee gaat. Dat is natuurlijk mooi voor de Bunker. Voor de mensen in Veendam is  AS-racing in 2de-Exloöermond stukken dichter bij en een prima alternatief.

1 opmerking: