maandag 8 april 2013

Sixpack32 met de Jeugd


Zondag 07-04-2013 ging ik samen met Dochter Susanne naar verzamel plaats Zuidwending daar stond Gerald al met zijn vader te wachten. Geert melde zich ook met de wedstrijd auto en zou bij Ivan en zijn vader (onze opstart sponsor) instappen. Toen deze gearriveerd waren op weg naar Borger waar Raymond met zijn moeder bij ons aansloot.
Keurig 5 voor 9 parkeerden we als eerste de onze auto’s voor de ingang van Speedtrack. We waren amper uitgestapt of slotracing2go kwamen aanracen en parkeerde hun auto’s naast die van ons. Van boven uit het raam werden we al toegezwaaid door gastheer Joop die samen met Jos deze dag uitstekend zouden begeleiden.
Met een hartelijk welkom kon de Jeugd zich vergapen aan de ruim opgezette baan. Onze Jeugd en enkele ouders hebben zo iets nog niet eerder gezien. 38meter lang en 6 sporen, hier moeten ze het vandaag mee doen.
Na een welkomstwoord en mededelingen werd er een sleuteltafel met veel licht vrijgemaakt. Hier kon de teamcaptains onder toezicht en begeleiding de auto versleutelen. De originele aandrijflijn er uit en 1 van de 5 toegeleverde en tevens gelijkwaardige aandrijflijnen er in monteren. De losse kap werd gewogen en alle kappen zaten ruim boven het minimum gewicht van 17gram. Als de auto goed in elkaar zit en door de keuring is kon men beginnen met inrijden.
De klok staat automatisch ingesteld op 3 minuten, dan is het een plaats opschuiven en van rijder wisselen. Op deze manier krijgt een ieder de kans om elke baan uit te proberen.
Na het inrijden moesten alle 5 auto’s ingeleverd worden bij de wedstrijdleiding. Joop zorgde dat de banden en de slepers weer schoon waren en zette de auto’s in startpositie.
Er zou 3x 1uur gereden worden en om de 10minuten wisselen.
Bij afwezigheid van Roel (beterschap Roel) zou Jos met ondersteuning van Guus de tijdwaarneming verzorgen.
Voor Zuidwending heeft Raymond de race geopend gevolgd door Gerald. Tijdens de 2de x 10 minuten kwam men er achter dat iets niet klopte met de startvolgorde. Na een herstart was de teling van slag. Hierna werd besloten de totale race opnieuw te doen. Jos kreeg het er warm van en trok zijn trui uit. Zuidwending startte dit maal opnieuw met Susanne in baan 3. Onze jongens namen bij toerbeurt de andere banen voor hun rekening.
Tijdens het rijden kregen ze alle 4 de auto beter onder controle. De 1ste race werd met een fikse achterstand volbracht. Ze namen het wel op tegen beter geoefende deelnemers.
In de 2de race zat er al een goede vooruitgang in, ondanks dat we werden geplaagd met materiaal pech ten gevolge van een klapper is de achterstand niet groter geworden.
Ook de 3de race ging uitstekend. Hier viel mij op dat Raymond de zeer lastige baan 6 zeer goed onder controle had, dit deed hij beter dan ondergetekende tijdens de Classic-cup.
Hier en daar zijn er wel wat aandachtspuntjes waar aan gewerkt moet worden. Ik ben trots op onze Jeugd leden. Lekker fanatiek en ze pakken het goed op. Ik ga ervan uit dat ze de volgende keer zeker concurrerend bij Slotracing2go de strijd kunnen aangaan.
Na de race moest de auto weer uit elkaar en de aandrijflijn weer ingeleverd worden bij de wedstrijdleiding. Aansluitend een korte toespraak van Frank die tevens de prijzen uitreikte. De jeugd van Zuidwending mocht als 1ste naar voren komen om een bewijs van deelname te ontvangen. De volgorde van winnende teams heb ik niet bijgehouden, wat ik wel weet is dat Slotracing2go de 4de en 3de plaats hebben en Speedtrack de  2de en 1ste plaats.
Een ieder ging met een tevreden terugblik op deze dag huiswaarts.
Susanne en ondergetekende namen een andere route terug en deden nog een Mc-pitstop in Joure. Daar troffen we Slotracing2go die tevens een Mc-pitstop hielden. Ik weet wel dat onze pitstop duidelijk veel sneller was dan die van hun ;-)


3 opmerkingen:

 1. Erg leuk verslag Alphons (maar dat ben ik van jou ook gewend), geweldige dag voor iedereen, en hartverwarmend, het enthousiasme van de jeugd (en dan heb ik alleen maar wat highlights van Jos gehoord, woensdag en vrijdag hoor ik alle verhalen).
  Dit smaakt naar meer !!!!!!

  Groeten,
  Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoewel ik als begeleider van Team Zuidwending aanwezig was moet ik wel bekennen dat mn vingers jeukten om ook te gaan racen.
  Het was een leuke dag met een sportieve jeugdige racers.
  Ik hoop dan ook dat er in dit oogpunt ook voor volwassenen weer een sixpack word opgezet, want de context staat me wel aan.

  Groet
  Geert Biemold

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alphons,

  ik kreeg het idd ff warm toen het teller systeem na behoren werkte, maar ik ben dan ook niet zo stress bestendig als roel lol, ik heb genoten zondag en ik zag hoeveel plezier ze hadden vond het hart verwarmend en onbetaalbaar

  grtz jos

  BeantwoordenVerwijderen