zaterdag 30 december 2017

Oliebollenrace ASracing 2017

Voor het eerst is bij ASracing een hilarische eindejaarsrace georganiseerd. Eenieder die ook maar het geringste met onze club verbonden is, is uitgenodigd. 15 personen in totaal. 5 personen hadden al aangegeven een andere bezigheid te hebben.
In aanloop naar deze race heb ik mijn VW-bus van stal gehaald en opnieuw geprepareerd met jawel een oliebol.

Louis zou voor een ander spektakel auto zorgen, een antieke lijkwagen met krans op de motorkap. De basis is een verbouwde fleichmann chassis. Voor een paar weken geleden hadden wij dit juweeltje mogen aanschouwen. Echter Louis is onverhoopt verhinderd door zijn werkzaamheden als chef kok.
Ook Evert kon om een andere reden onverhoopt niet komen. Dus bleven we met zijn 8ten over.
John had gelukkig een Fly truck en een Superkart mee. Hein had 2 rommelmarkt Hornby's uit de kast geplukt. En Markus zette een Renault Alpine met verlichting in.
Opi (103 jaar) bepaalde ongezien welke auto in welke track zou rijden. Mijn oliebol bus in baan 3, de Alpine baan 1, de LKW in baan 4 en een rommelmarkt auto in baan 2. Tevens de regelaars die bij de auto en eigenaar hoorden waren aan de track verbonden.

Alle 8 deelnemers rolleren over de 4 tracks. En niet alleen de deelnemers zo nu en dan rolt ook de oliebol over de baan of staat er weer een truck overdwars. De truck moest halverwege vervangen worden door de Super kart omdat Opi de beruchte muur wist te vinden waardoor de cabine en sleperdraadjes los raakten. Dit maakte wel een verschil in de einduitslag, ik denk dat Opi ook ruim de helft van zijn respectabele leeftijd aan ronden had kunnen rijden.


Met het laten zien van mijn creatie moest Markus de oliebol bus gelijk uitproberen, en daarbij was Solex ook van de partij.Een start halverwege de avondEn zo rolt een oliebol over de baanTot slot iedereen alvast een gezond en sportief racing 2018 gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten