zondag 2 april 2017

Voortgang demobaan

Voor de eerste keer kon de baan in zijn geheel opgezet worden. De baandelen hebben een periode plat onder de bank gelegen omdat ze krom waren getrokken in de vochtige schuur.









Het wachten was voornamelijk op de schragen. Inplaats van 8 losse schragen bij de bouwmarkt te kopen heb ik zelf 4 opklapbare schragen gemaakt. Dit scheelt mij een hoop opslag ruimte. In de breedte richting staat het geheel stabiel. In de lengte richting kan het nog geen stootje hebben. Dat gaf nog een aardige worsteling met het in elkaar zetten en demonteren. Voor dit probleem heb ik al een oplossing bedacht.



Natuurlijk moesten er een paar slotcars op de baan. Ze hebben alle 3 enkele rondjes gereden om de baandelingen te testen. Een paar delingen en freesfoutjes heb ik met een vijltje en schuurpapier de oneffenheden bijgewerkt. Nu rijden de auto's handmatig zonder problemen hun rondjes.
De korte radius waar mijn 250 GTO in staat is 110mm. Hier past helaas geen Carrera sleperschoen door. Een Carrera slotcar kan alleen in het middelste spoor volledige ronden rijden.
Ik had gehoopt dat de baan met Koningsdag op de vrijmarkt ingezet kon worden. Dat ga ik niet redden.
De eerste race zal met mijn vrienden van SRC-Zuidwending en ASracing gehouden worden. Ik hoop medio mei/juni.





4 opmerkingen:

  1. Dat wordt leuk, Alphons ! Spannend het eerst rondje, als de tape erin ligt en aangesloten is !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is de radius van het tweede spoor in die bocht ? Ofwel hoeveel ruimte heb je tussen de sporen genomen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarom Carrera-sleperschoen? Wie rijdt daarmee? Bedoel je niet Scaleauto? Of passen die wel? Het is idd wel een snel bochtje!! Ben erg benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen