zaterdag 28 februari 2015

Keuzes maken.

In iedere woonplaats zijn er genoeg dingen te doen zoals bijvoorbeeld voetbal, volleybal, kaartclub, naaikrans, muziekvereniging enzovoort. Vaak zijn dit afstanden die je gemakkelijk op de fiets zou kunnen bereiken, of redelijk te bereizen met auto en openbaarvervoer.

http://www.slotraceclubdebunker.nl/
Er zijn ook activiteiten die niet vanzelfsprekend in de buurt plaats vinden, zoals honkbal, atletiek, en gemotoriseerde sporten. Je moet er maar toevallig dicht bij wonen. Ook mijn Slotrace hobby valt in de categorie van niet in de buurt (alhoewel)!!
SRC Zuidwending
Op zich hoeft Slotracen niet duur te zijn. Je koopt al gauw een fatsoenlijke startset voor minder dan €200,- waar je jaren lang plezier aan kan hebben. Je zou het kunnen uitbreiden met modules of andere auto’s.  Als je het eenmaal hebt vreet het bijna geen brood. Af en toe nieuwe bandjes of slepers. Dan ontdek je dat sleutelen ook erg leuk is en kan je het zo duur maken als je wilt.
http://www.amazingslotcarracing.nl/
Alleen rijden is niet altijd leuk, dat zijn geen wedstrijden. Uitdaging is ver te zoeken. In mijn geval ben ik erg blij met mijn buurman. Hij heeft mij tenslotte besmet met het slotracevirus. Samen zijn wij 6 a 7 jaar geleden de uitdaging aangegaan om wekelijks naar de dichtstbij zijnde Slotraceclub te gaan +/- 70km verderop. Ik zelf ben er even tussen uitgegaan voor een nieuwe Slotraceclub veel dichter bij huis. Helaas was het bestaan van deze club van korte duur en ben ik weer terug bij mijn oude club.
Onder tussen is er een andere Slotraceclub bijgekomen net de andere kant uit. Ook daar ben ik thuis. De laatste tijd moet ik tot mijn spijt veel clubavonden missen en het wordt er niet beter op.

Georganiseerd door Frankslot
Daarnaast ben ik een groot liefhebber van de Classic-cup, dit gaat voor het verenigingsleven.

Door de hoge reiskosten en kinderen die straks gaan studeren moeten keuzes gemaakt worden.

 1. Mijn lidmaatschap bij Slotraceclub de Bunker word beëindigd. Ik kom daar 6x per jaar als gast deelnemer. Voorlopig blijf ik mij inzetten als webmaster en help met de organisatie van de Classic-cup.
 2. Bij ASracing ben ik gast deelnemer en dit blijft ongewijzigd 6x per jaar.
 3. Voor de Classic-cup blijf ik in het noorden binnen 120km vanaf Delfzijl. Of de reiskosten kunnen worden gedeeld.
 4. Zolderarena van mijn buurman
 5. Dat wordt racen bij de buurman. Ook hij kan het om andere redenen niet meer opbrengen om iedere vrijdagavond van huis te zijn. Goedkoper kan niet.


2 opmerkingen:

 1. Alphons, hele begrijpelijke keuze. Misschien kunnen we een keer iets regelen met jou en je buurman op onze baan, op een locatie door jou geregeld?? Het is maar een idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je slotracer65, ik houd het in gedachte, Ik zie het als een pauze moment tot dat mijn kinderen geheel zelfstandig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen