dinsdag 28 oktober 2014

CIG-mt race 25-10-2014

Deelnemers en Markus bij uitleg
Voor 4 jaar terug hebben wij met de afdeling WTB een middag geracet bij de de Bunker in Drachten. Op de vraag of dit voor herhaling vatbaar is werd heel enthousiast gereageerd. Dus volmondig JA van de toenmalige deelnemers. Omdat er een herindeling binnen het bedrijf heeft plaatsgevonden, heb ik de vraag binnen de kamer gehouden. Dit is ook om de afdelingen WTB en SB beter tot elkaar laten te laten komen.
Nu was de vraag voor mij “weer bij de Bunker of ergens anders?”. Ik koos voor ergens anders dan mijn thuisclub. Aangezien ik tijdens de zomerstop het racen deels voortgezet heb bij AmazingSlotcarracing ben ik daar ook redelijk thuis. Daar heb ik gevraagd wat voor een bepaald bedrag mogelijk is. Het antwoord was “heel veel, wat wil je en wanneer?”. Datum was zo geprikt, kom maar met een voorstel hoe jullie een middag organiseren. Ik ga uit van 12 deelnemers met een minimum van 8 en als iedereen mee gaat 16. Het programma voorstel kwam inclusief Italiaanse hapjes. Nou hier word naar uitgekeken. Er melden zich 9 deelnemers. Het programma word definitief gemaakt. In de laatste week haken er alsnog 2 deelnemers af waardoor de verhouding WTB en SB erg scheef is.
Op 25-10-2014 gaan we met 7 personen naar 2de Exlooermond.
Het Programma:
+/- 14:00 inloop en kennismaken met de eigenaren en hun baan.
Er rijden enige auto’s al bijna een uur automatisch hun rondjes. Het geeft een indruk hoe de baan rijd en een voordeel is dat de baan schoon gereden word.
14:30 Per groep 15 minuten baan verkennen. Zelf de tijd indelen en wisselen. Ondertussen worden er lekkere hapjes geserveerd. Drinken kan je vrij pakken.
Groep 1 begint met Rudolf, Romke en Alphons.  De 2 eerst genoemde hebben er duidelijk moeite mee om rempunten te bepalen. De Marchals hoeven zich niet te vervelen.
Het zelfde verhaal met Groep 2 bestaande uit Age-Jan en Wim en Groep 3 Arnoud en Jaap.
Heerlijk eten
15:30 Iedereen 5 minuten kwalificatie in baan 2, de beste 2 tijden van Groep 1 telt.
5 minuten vind ik erg lang maar deze tijd was wel nodig om fatsoenlijke tijden neer te zetten. De doelstelling was om beneden de 10sec. te komen. Nou dat is gelukt, ik voelde de duidelijk in mijn positie bedreigd door enkel niet slotracers.
Uiteindelijk de verliezer bepaald welke baan ze willen starten. Wel zo eerlijk lijkt mij.
16:30 Start race, Rudolf Arnoud en Age-Jan zijn als eerste aan de beurt. Ze rijden de eerste 5 minuten dan word er STOP geroepen en is het wisselen van rijder. De auto’s blijven staan waar ze staan en de aantal ronden worden genoteerd even als de laatste ronde tijd. De volgende rijders zijn Romke, Jaap en Wim. Evenals de vorige groep ook 5 minuten en na de STOP stopt ook iedereen. De standen worden genoteerd. En dan ben ik aan de beurt 2x2,5 minuten i.v.m. wisselen van de andere teams. Voor mij de taak om de schade te beperken. Dit ging zo door tot iedereen alle banen gehad heeft.
De hele middag werden heerlijke Italiaanse hapjes verzorgt door “Il Pasto” kok aan huis.
Tijdens het wachten op de uitslag hebben we met grote hilariteit uitgebreid de baan uitgeprobeerd. Dat er geen auto’s gesneuveld zijn mag een wondertje heten.
+/- 18:00 De uitslag, Groep 1 met slechts 1 ronde verschil van Groep 3 gewonnen.
Arnoud was de man met de beste laatste ronde tijden (dus niet gemiddeld).
Groep 1
Na een bedankje aan het adres van de organisatie gingen wij goed half 7 naar huis.

Voor een middag racen kan je hier prima terecht. De prijzen op de site worden nog aangepast. Dit valt allemaal wel mee. In overleg is best het een en ander mogelijk.

Maandag gingen er gedachtegangen rond om af en toe een baantje uit te leggen in de kantine. Dit doet mij denken aan http://sidetrackslotracingsoesterberg.blogspot.nl/ , wie weet….

1 opmerking:

  1. haha Alphons, zijn we toch nog ergens goed voor, dat racen in de kantine.
    Moet je zeker doen, en we komen graag een keertje meedoen als het zover is. Succes.( wederom weer een leuk stukje trouwens)
    gr. René
    Sidetrackslotracing Soesterberg.

    BeantwoordenVerwijderen