zondag 30 augustus 2020

Race or not to Race

 In deze ongewone tijd hebben vele slotcar-racers niet actief kunnen racen. Ook bij ASracing lag het clubleven helemaal stil. Markus en Tineke hebben deze periode aangegrepen om de locatie Corona veiliger te maken. Zo is de oude Drenthe baan in delen opgeslagen om een veilige sleutelruimte te creëren. Er zijn nu 8 sleutelplaatsen op veilige afstand.

Zodoende is ASracing benaderd om te starten met 2 races, mits de gemeente op basis van de RIVM geen bezwaar maakt natuurlijk. Spannend of dit door gaat. Mijn inziens hebben Markus en Tineke er alles aangedaan om dit relatief veilig mogelijk te maken.


Wat de clubavonden aangaat ben ik niet bang. Tot nu toe met een kleine bezetting is het goed te doen. Van de 16 leden zijn er 10 actief en die zijn er niet allemaal tegelijk.

We zijn in juli begonnen met maximaal 6 leden per middag/avond op diverse dagen in de week om te trainen en te tunen. Nu zijn we al een aantal weken bezig met de normale vrijdag clubavond wedstrijden te rijden. Rijders en marchals dienen een mondkapje te dragen en in de sleutelruimte mag je zonder mondkap bij je sleutelplek zitten.

De tijdmeting (Cockpit-XP) is uitgebreid met maar liefst 3 sector tijden. Elk spoor heeft een eigen beeldscherm. Welke andere club heeft dat!?


Van elk lid komt er binnenkort een foto op het scherm plus de auto waar hij of zij mee rijd. Iedere rijder mag een nickname opgeven (race gerelateerd), voor mij is dat Alonso.

Waar rijden wij in 2020 mee? Hieronder laat ik per soort race mijn persoonlijke slotcars zien.


*    1/24 Scaleauto
*    1/24 BRM mini cars
*    1/32 Revoslot*    1/32 Sideways*    1/32 Classic    (in voorkeuze volgorde)

3 opmerkingen: